IRLANDA I ELS SEUS PAISATGES DE SOMNI

18 de setembre 2022

OCTUBRE, 2016

Ara que s'acosta la tardor, recordava la ruta per Irlanda, els seus castells i els seus paisatges verds i no volia deixar passar la oportunitat de que aquest record quedés immortilitzat en aquest diari de viatge. 

Durant una semana vam estar recorrent part d'Irlanda en cotxe, allotjant-nos en els increïbles "bed and breakfast" i gaudint de la natura i de la cultura d'aquest fantàstic país. 

Així, vam començar viatjant desde Barcelona a Dublín, i les vistes des de l'avió ja ens van avisar que ens emocionaríem amb els paisatges verds irlandesos. 

A Dublín hi vam estar només un dia, si bé, va ser suficient per poder visitar els llocs imprescindibles de la ciutat. 

Així doncs, vam poder visitar el Trinity College, una de les universitats més prestigioses del món i on es troba una fascinant biblioteca (en la que diuen que es van inspirar per la pel·lícula de Harry Potter). 


Seguidament, recorrent la ciutat vam poder visitar la Catedral de Saint Patrick, construida durant el 1200, així com la Catedral de Christ Church (o de la Santíssima Trinitat), de l'any 1028, i per tant, les esglésies més antigues de la ciutat. 





Dins de la Catedral de Saint Patrick, es troba una estatua de Benjamin Guinness (sí, el de la cervesa), qui va fer possible la restauració de la catedral el 1870 després que aquesta hagués patit diferents incendis. 


També vam poder visitar el Castell de Dublín, que fou la seu del govern britànic a Irlanda fins la seva independència el 1922.  


I per acabar el dia, vam passejar pel barri de Temple Bar, on es troba el pub més icònic de la ciutat, juntament amb d'altres, on ens vam prendre una cervesa Guinness mentre escoltàvem música en directe.


I per acomiadar-nos de Dublín, vam gaudir de la posta de sol des del famós Ha'penny Bridge


L'endemà, vam continuar la ruta cap al comptat de Galway, travessant Irlanda de costa a costa.

Així, un imprescindible del comptat de Galway és el Parc Nacional de Connemara i l'espectacular i misteriosa Abadia Kylemore (originàriament Castell de Kylemore). 





Deixant enrere Connemara, vam tornar cap a la ciutat costera de Galway, plena de color i amb molt d'encant, on vam descansar per seguir el viatge l'endemà. 


Així, l'endemà ens vam dirigir cap al Comptat de Clare, la zona amb els paisatges més espectaculars del país.

Doncs, en aquesta zona s'hi troben castells fascinants, com el Castell de Dungaire, de 1520, i el Castell de Doonagore, que data del segle XIII, i que sembla totalment un castell de conte



Si bé, un lloc imprescindible d'aquesta zona és Cliffs of Moher, un dels paisatges més impressionants que he vist mai, i que et conviden a quedar-t'hi una estona només observant la seva immensitat. 


Un altre lloc imprescindible del comptat de Clare és la Península de Loop Head, amb el seu emblemàtic far. 





Posteriorment, després de passar la nit a Doolin, ens vam dirigir cap al Comptat de Kerry, per fer una part de la ruta per excelencia d'Irlanda, Ring of Kerry, una ruta circular que voreja el Llac de Killarney i la costa Atlàntica. 

Així doncs, dins del Ring of Kerry s'hi troba el Parc Nacional de Killarney amb el seu llac immens i el Castell de Ross i l'Abadia Muckross, del 1400 i 1448, respectivament. 




La ruta segueix passant per Sneem, una población costera que es caracteritza per albergar el Staigue Stone Fort, una construcció circular de pedra, construida durant l'Edat del Ferro, entre el 300 i 400 a.C. 



I seguint la ruta Ring of Kerry, ens dirigim cap a Cahirciveen, on es troba el tan fotografiat Castell de Ballycarbery, que data del segle XVI. 



Finalment, l'última parada del Ring of Kerry, i del nostre viatge, abans de tornar cap a Dublín per agafar el vol que ens tornaria cap a Barcelona, va ser visitar l'espectacular Illa Valentia, recomendable sens dubte.




Irlanda són paisatges de conte i gent increïble que fa que sigui un lloc on tornaria sense pensar-m'ho. 

Lògicament, la cançó que em recorda aquest viatge no podia ser una altra que: Love You 'Till The End - The Pogues

Xènia.

Deixa'm el teu comentari, m'encantarà llegir-lo